Co se bude dít, až umře Alžběta II.? Detaily, které vás překvapí!

Královna Alžběta II.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. září 2021 21:40

Britové už několik dní znají scénář pro dny následující po úmrtí královny Alžběty. Panovnice se zatím těší dobrému zdraví, takže sama mohla prozkoumat uniklé dokumenty, které zveřejnil server Politico.

Na veřejnost již v minulosti unikly některé útržky z přísně utajované operace. Třeba, že jako první se o královnině smrti dozví předseda vlády, kterému zaměstnanec královské rodiny sdělí, že most "London Bridge je dole". Nebo, že informaci o úmrtí královny jako první dostane - a následně vydá ve formě bleskové zprávy - britská tisková agentura Press Association.

Podle uniklých dokumentů se do organizace královnina pohřbu zapojí celá vláda a očekává se, že by se Londýn mohl vůbec poprvé v historii zcela "zaplnit" truchlícími Brity.

Pro politiky a vládní zaměstnance bude platit zákaz používání sociálních sítí. Jejich příspěvky bude muset schválit šéf vládní komunikace.

Premiérova kancelář například v jednom z dokumentů uvedla, že se obává veřejného hněvu, pokud se jí nepodaří spustit státní vlajku na půl žerdi do deseti minut od královnina úmrtí.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)