Královna Alžběta II. zemřela? Británie se připravuje na nejhorší!

Královna Alžběta II. 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. září 2021 11:01 | Aktualizováno: 4. září 2021 22:01

Královna Alžběta II. letos oslavila 95. narozeniny a těší se dobrému zdraví, přesto ve Velké Británii už spřádají plány na to, co se bude dít ve dnech bezprostředně po jejím odchodu na věčnost.

Nově aktualizované dokumenty k operaci London Bridge získal server Politico. Smrt královny by byla oznámena ještě téhož dne, přičemž podle toho, kde by v době skonu pobývala, by se řešila doprava ostatků do Londýna buď letecky, anebo vlakem.

V následujících dnech bude mimo jiné probíhat nácviky smutečních procesí, od šestého dne po smrti pak bude rakev s tělem královny po tři dny vystavena ve Westminsteru, aby se jí mohla poklonit veřejnost. 

Princ Charles by se měl svého dlouho očekávaného nástupu na britský trůn dočkat již den po smrti matky. To samé by se případně týkalo kohokoliv jiného, kdo by právě byl následníkem trůnu.

Státní pohřeb panovnice pak proběhne ve Westminsteru desátý den po jejím odchodu. Země bude držet smutek a v poledne i dvě minuty ticha. Alžbětiny ostatky poté spočinou v kapli svatého Jiří na zámku ve Windsoru.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)