Cristiano Ronaldo skončil v Juventusu, vrací se do Manchesteru!

Cristiano Ronaldo 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

28. srpna 2021 11:30

Hvězdný portugalský útočník Cristiano Ronaldo skončil v Juventusu Turín a vrací se do Manchesteru United. Anglický klub, jehož dres už fotbalová superstar oblékala v letech 2003 až 2009, oznámil, že se dohodl na podmínkách přestupu.

Šestatřicetiletý Ronaldo hrál za Juventus od roku 2018 a měl smlouvu ještě na tuto sezonu. V italském velkoklubu ale oznámil, že v něm už nebude pokračovat.

Původně se zdálo, že se stane hráčem Manchesteru City, nakonec pětinásobný vítěz Zlatého míče odešel k městskému rivalovi, za který hrál předtím, než přestoupil do Realu Madrid.

United v prohlášení na internetové stránce uvedli, že se s Juventusem dohodli na podmínkách transferu. K jeho uzavření zbývá dořešit detaily s hráčem, vízum a zdravotní prohlídka.

"V klubu už se všichni těší, až Cristiana přivítají zpátky," napsal klub a připomněl Ronaldovu skvostnou bilanci, které za své předchozí éry v dresu "Rudých ďáblů" dosáhl - 292 zápasů a 118 gólů.

"Dnes opouštím skvělý klub, ten největší v Itálii a rozhodně jeden z největších v Evropě," napsal na instagramu Ronaldo. V Itálii stihl za Juventus odehrát 131 soutěžních zápasů a nastřílel 101 gólů.

Témata: Cristiano Ronaldo