Johnny Depp ve Varech vzdal poctu Shanu MacGowanovi!

Johnny Depp

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

27. srpna 2021 18:49

Velkým společným pozdravem diváků hrdinovi filmu, se kterým přijel do Karlových Varů americký herec a producent Johnny Depp, skončila debata po dnešní projekci dokumentu Hrnec zlaťáků: Pár drinků s Shanem MacGowanem.

Frontmanovi skupiny Pogues tleskal a do mobilních telefonů mával na dálku na přání filmového štábu celý Velký sál hotelu Thermal. Depp vyprávěl o svých prvních setkáních s muzikantem, jehož celý život provázelo nemírné požívání alkoholu.

„Nikdy se nepokoušejte držet krok se Shanem MacGowanem,“ řekl Depp, který se svou náklonností k občasnému popíjení také netajil.

„Když jsem ho viděl poprvé, řekl jsem si: panebože, ten člověk se nedožije 14 dnů, ten to nedá. A to bylo před 30 lety," řekl mimo jiné. V debatě si vzpomínal na první setkání s punkovou legendou a svým dlouholetým přítelem.

"Promítám si v hlavě nejrůznější fáze kocoviny, které jsem měl za těch více než 30 let. Znáte to, když popíjíte, druhý den ráno máte pocit, že se vám hlava rozskočí. Mě se stává, že mám pocit, že mi někdo zarazil šíp přímo doprostřed mozku. To byly moje první dny se Shanem….a z toho vyplývá: nikdy se nepokoušejte držet krok se Shanem MacGowanem," řekl Depp.

A přidal historku o společném natáčení desky. "Když natáčel svoje první sólové album, požádal mě, abych mu tam zahrál něco na kytaru. Přišli jsme do studia, on mi přehrával, co bych měl hrát na tu kytaru a nějak se mi dostala do ruky láhev bílého vína," vyprávěl herec a muzikant, z něhož se později stala filmová celebrita.

"Měl jsem takový pocit, že ke mně patří, a tak se mnou zůstala až do okamžiku, kdy jsme si přehrávali, co jsme natočili. Opíral jsem se o mixážní pult a ta lahev mi vypadla z ruky a rozbila se o pult. Vyvolalo to příšerný zvuk, hromy blesky, trvalo to asi dvě minuty. Já jsem strnul, Shane strnul, vyvalil oči a říká: Máme to, chytli jsme ten zvuk? A někdo mu řekl: ne, protože Johnny právě rozbil mixážní pult," vzpomínal na společné zážitky.

Žena Shana MacGowana Victoria Clarkeová řekla, že Shane má velkou radost z uvedení filmu v Karlových Varech. "Má rád tuhle zemi, má rád Prahu, má rád české pivo. Říkali jsme mu, že půjdeme do pivních lázní, na což se chystáme, a to ho také potěšilo," uvedla.

Depp patří mezi postavy, které ve filmu Shanu MacGowanovi sekundují, a také je jedním z producentů. K těm patří i režisér Julian Temple a Stephen Deuters. "Jako producent udělal něco, co má velice blízko k opravdovému zázraku, protože natočit dokument o takovémto tvoru není hračka, ona by to ani hračka být neměla," řekl o Deutersovi Depp.

"Občas spolupracoval, občas ne, byl sám sobě režisérem, sám sobě producentem, který to celé tak trochu vedl, sám diktoval, kdy bude spolupracovat a kdy ne. Zachytit, vystihnout takové zvíře, divokého tygra, sněžného levharta, to vůbec není snadné. A když mě někdo takto zatlačí do kouta, je to zdravé, je to prospěšné pro celý projekt," doplnil.

Johnny Depp, jehož ve Varech bouřlivě vítaly stovky fanoušků, ještě v sobotu představí film Minamata, ve kterém hraje a který také produkoval. Večer se má zúčastnit závěrečného ceremoniálu.

Témata: Johnny Depp