V 84 letech zemřel Don Everly, polovina slavného dua The Everly Brothers!

Don Everly

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

23. srpna 2021 20:39

Ve věku 84 let zemřel zpěvák a kytarista Isaak Donald "Don" Everly, polovina rockového dua The Everly Brothers. Informovala o tom podle deníku Los Angeles Times rodina hudebníka. Mladší z bratrské dvojice Phillip "Phil" Everly zemřel už v roce 2014 jako 74letý.

Don Everly zemřel v sobotu ve svém domě v Nashvillu, sdělil mluvčí rodiny, ale neupřesnil příčinu úmrtí. "Don žil podle toho, co cítil ve svém srdci," uvedla rodina v prohlášení. Zpěvák po sobě zanechává čtyři děti. Přežila ho i jeho matka, které je 101 let.

The Everly Brothers se proslavili zejména v 50. a 60. letech hity jako Bye, Bye Love, Wake Up, Little Susie a All I Have To Do Is Dream.

Hudební časopis Rolling Stone v minulosti označil The Everly Brothers za "nejvlivnější vokální duo rocku", které ovlivnilo i řadu dalších velkých hudebních hvězd 60. let jako byli The Beatles, Simon a Garfunkel nebo The Beach Boys.

Pouze v letech 1973 až 1983 zkoušeli bratři Everlyovi pracovat nezávisle na sobě, pak ale začali znovu spolupracovat. V roce 1986 byli The Everly Brothers uvedeni do tehdy čerstvě založené rokenrolové síně slávy (Rock and Roll Hall of Fame), v roce 1997 pak získali ocenění za celoživotní dílo při udílení hudebních cen Grammy.

Témata: Skupina The Everly Brothers Don Everly