Nejlepší parťák chtěl po pěti letech navštívit Schumachera! Dozvěděl se zdrcující zprávu!

Michael Schumacher

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. dubna 2018 19:54

Více než čtyři roky uplynuly od doby, kdy po tragické nehodě na lyžích málem zemřel bývalý pilot Formule 1 Michael Schumacher. Zprávy o jeho zdravotním stavu ale stále zůstávají zahalené tajemstvím a svět se tak dozvídá jen střípky toho, jak na tom legendární jezdec je. Nyní se objevil další, a ne příliš lichotivý.

Jezdecký parťák a velmi dobrý kamarád Rubens Barrichello tvořil spolu se Schumacherem neporazitelnou dvojku. Když ale požádal rodinu o návštěvu bývalého závodníka, byl i on překvapivě odmítnut.

V roce 2014 se totiž Schumacher přestěhoval do svého rodinného domku poblíž Ženevského jezera ve Švýcarsku, kde údajně dostává nepřetržitou péči od týmu specialistů. Jeho rodina ale zarytě mlčí a prakticky nikoho k němu nepouští.

Je překvapivé, že se k němu nedostala i tak blízká osoba, jako právě Barrichello. Ten totiž přiznal, že mu doktoři objevili nádor na krku, který byl chirurgicky odstraněn. Poté, co se vyléčil, chtěl navštívit svého přítele, ale nebylo mu to umožněno.

"Když jsem byl v únoru v nemocnici, říkal jsem si, že bych ho ještě velmi rád viděl. Ale bohužel se to nepodařilo," uvedl Barrichello v rozhovoru pro brazilský portál globo.com. "Rodina mi řekla, že by to ani jednomu z nás nepřineslo nic dobrého. Takže nic nového nevím," dodal.

Rodina Michaela Schumachera naposledy vydala prohlášení před několika týdny. "Můžu říci, že rodina opravdu oceňuje empatii fanoušků. Lidé ale skutečně musí pochopit, že jeho zdravotní situaci není možné sdílet s veřejností,“ uvedla v nicneříkajícím prohlášení jménem rodiny na veřejnost manažerka.

Závodník byl po nehodě šest měsíců udržován v lékařském indukovaném kómatu a poté, co v červnu 2014 znovu nabyl vědomí, se přestěhoval na rehabilitační oddělení. Lékaři říkali, že by pravděpodobně zemřel, kdyby neměl v době nehody přilbu.

Také přátelé a bývalí kolegové Schumachera vyzvali rodinu, aby byla v otázce zdraví hvězdy transparentnější. Jeho bývalý manažer Willi Weber se opakovaně ptal, proč rodina sportovce tak zarytě mlčí o jeho stavu.

Témata: Michael Schumacher Rubens Barrichello