Dítě je na světě! Vévodkyně Kate porodila chlapce!

Vévodkyně Kate

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. dubna 2018 14:28

Vévodkyně Kate dnes porodila třetího královského potomka. Chlapec se narodil dnes v 11:01. "Královské výsosti a jejímu dítěti se daří dobře," oznámil v oficiálním stanovisku Kensingtonský palác. Princ William byl u porodu své manželky.

Manželku britského prince Williama Kate převezli dnes ráno do porodnice, kde přivedla na svět třetího potomka. Královské dítě bude po dědečkovi Charlesovi, otci Williamovi a sourozencích Georgeovi a Charlotte pátým v pořadí nástupnictví na britský trůn.

Chlapec se narodil v 11:01 na svátek patrona Anglie svatého Jiří. Čerstvě narozený princ váží 3,8 kilogramu a u porodu byl přítomen i otec William, ačkoliv je to v královských kruzích nezvyklé.

Her Royal Highness The Duchess of Cambridge was safely delivered of a son at 1101hrs.The baby weighs 8lbs 7oz.The Duke of Cambridge was present for the birth.Her Royal Highness and her child are both doing well.

— Kensington Palace (@KensingtonRoyal) 23. dubna 2018

O narození královského potomka už vědí i královna Alžběta II., její manžel Philip, princ Charles s manželkou Camillou i strýček novorozeněte princ Harry a všichni jsou podle sdělení paláce "zprávou potěšeni".

Novorozený chlapec je třetím potomkem Williama a Kate. Jejich synovi Georgeovi jsou čtyři a dceři Charlotte dva roky. Podle sázkařů by se chlapec mohl jmenovat Albert, Arthur nebo Fred.

Témata: Vévodkyně Kate Velká Británie