Harry a Meghan: Kdy šli na první rande a jak k němu došlo?

Princ William 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

12. srpna 2021 19:29

Pohádkový osud potkal americkou herečku Meghan Markle. Vdala se totiž do britské královské rodiny, když si ji za ženu vyvolil bratr následníka trůnu, oblíbený princ Harry. Víte, kdy se poprvé potkali?

Šestatřicetiletý princ Harry, který je šestý v pořadí následnictví na britský trůn, se s asertivní a usměvavou tmavovláskou Meghan seznámil v červnu 2016 na schůzce, kterou jim domluvil jejich společný přítel. To už měla za sebou menší role v několika amerických televizních seriálech, jako herečka byla známá hlavně ze seriálu z právního prostředí Kravaťáci, kde v letech 2011 až 2018 hrála atraktivní sekretářku Rachel Zaneovou. A také krach dvouletého manželství s americkým hercem a producentem Trevorem Engelsonem (rozvedli se v roce 2013).

Meghan se narodila bělošskému otci a Afroameričance 4. srpna 1981 v Los Angeles, kde i vyrostla. Její matka Doria Raglandová je sociální pracovnicí a instruktorkou jógy, otec Thomas Markle pracoval jako kameraman a fotograf v sitcomu Ženatý se závazky a Meghan jako dítě často navštěvovala natáčení. Po absolvování herectví a mezinárodních studií na soukromé Severozápadní univerzitě v roce 2003 začala dostávat drobné role a mezi zakázkami si přivydělávala jako kaligrafka na volné noze.

Její zasnoubení s Harrym oznámil Kensingtonský palác v listopadu 2017. A svatbu Harryho a Meghan v květnu 2018 označil britský tisk za obřad "symbolizující moderní, multikulturní, multirasovou Británii". Za přítomnosti 600 hostů z řad královské rodiny i celebrit je na královském hradě Windsor oddal arcibiskup z Canterbury. Novomanželé byli obdařeni tituly vévoda a vévodkyně ze Sussexu. Britové tehdy pozitivně vnímali, že si jejich oblíbený člen královské rodiny na rozdíl od svého otce, prince Charlese, směl vzít za ženu dámu svého srdce a navíc cizinku.

Nevěsta na sobě měla bílé šaty s vlečkou od britské návrhářky Clare Waightové Kellerové, doplněné diamantovou tiárou vyrobenou v roce 1932 pro královnu Marii. Její závoj zdobily ručně vyšívané květiny typické pro jednotlivé země britského Společenství. K oltáři ji přivedl otec ženicha, princ Charles, neboť její otec Thomas Markle (se kterým je podle médií Meghan poněkud "na kordy") ze zdravotních důvodů nedorazil. Obřadu se účastnili i královna Alžběta II. a její manžel princ Philip, a rovněž Meghanina matka Doria Raglandová.

O rok později se mladým manželům narodil syn Archie a letos na začátku června dcera, kterou pojmenovali Lilibet Diana Mountbattenová-Windsorová. Loni v listopadu Meghan v článku zveřejněném v americkém listu The New York Times napsala, že v létě potratila. Touto informací chtěla pomoci dalším ženám, které něčím takovým prošly. Svou zkušenost ze ztráty nenarozeného dítěte podrobně popsala.

Témata: Princ Harry Meghan Markle