Jak Harry a Meghan pomáhají světu? Bourají jedno tabu za druhým!

Meghan Markle 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

4. srpna 2021 13:45

Manželka britského premiéra Carrie Johnsonová prožívá obrovskou radost z toho, že čeká další potomka. Těhotenství ale předcházel smutek, na začátku letošního roku totiž potratila. Nebojí se o tom veřejně mluvit, podobně jako dříve vévodkyně Meghan.

Carrie Johnsonová, vévodkyně Meghan, americká modelka Chrissy Teigenová, vnučka britské královny Alžběty II. Zara Tindallová. To jsou jen některé ze známých žen v Británii a Spojených státech, které v poslední době prozradily, že jejich těhotenství skončilo špatně.

"Přijít o dítě znamená nést v sobě téměř neúnosný smutek, který zažijí mnohé, ale jen málokterá o něm mluví," napsala vévodkyně Meghan loni v listopadu ve svém příspěvku v americkém deníku The New York Times. Následkem toho je podle ní neopodstatněný pocit studu a koloběh osamělého smutku.

Meghal ale bourá i další tabu. V rozhovoru s Oprah Winfreyovou letos v březnu si mimo jiné postěžovala, že se nejmenovaný člen královské rodiny ptal, jak tmavou pleť může mít její syn, až se narodí.

Uvedla také, že intenzivní tlak okolí i médií ji dohnal až k myšlenkám na sebevraždu. V Británii vyvolal tento rozhovor poprask a známý britský moderátor Piers Morgan, který Meghan obvinil ze lži, musel opustit své místo v televizi ITV.

Témata: Meghan Markle Princ Harry