Princ William přihlížel českému snažení: Jaký má vztah k fotbalu?

Princ William 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. června 2021 13:39

Probíhající mistrovství Evropy ve fotbale přineslo českým fotbalistům jedinečnou možnost předvést se před zraky budoucího britského krále. V historii naší kopané však nešlo o první podobnou událost.

Do lóže v hledišti londýnského stadionu ve Wembley totiž v úterý večer usedl princ William, aby přihlížel utkání mezi Anglií a Českou republikou. Domácí v něm nakonec zvítězili 1:0 po brance Sterlinga.

Není žádným tajemstvím, že budoucí král je velkým fotbalovým fanouškem. Na klubové úrovni podporuje Aston Villu, jejíž dva hráči, konkrétně Jack Grealish a Tyrone Mings, se včera objevili na hřišti.

Za tento klub z Birminghamu si v minulosti zahráli také čeští fotbalisté. 42 utkání tam odehrál útočník Milan Baroš, o třináct zápasů méně má v dresu Villans na kontě záložník Patrik Berger.

Právě druhý jmenovaný nechyběl u nejslavnějšího setkání českých fotbalistů s členem britské královské rodiny. Před finále Eura 1996 si on a jeho spoluhráči potřásli rukou se samotnou královnou Alžbětou. Berger pak v utkání proměnil penaltu, národní tým ale podlehl Německu 1:2. 

Témata: Princ William fotbal ME