Harry a Meghan napínají příznivce? Všichni čekají na jedinou věc!

Meghan Markle 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. června 2021 11:35

Je známo, že Harry a Meghan berou dlouhodobě královské tradice tak trochu po svém. Proto není překvapivé, že jejich novorozenou dceru Lilibet Dianu zatím ještě nikdo neviděl. Některým příznivcům královské rodiny to ale vadí, stejně jako dlouhodobé vystupování páru.

Harry a Meghan mají v poslední době s monarchií poměrně napjaté vztahy, v únoru se definitivně vzdali svých povinností a práv jako členů královské rodiny a přestěhovali se do Spojených států, odkud Meghan pochází.

Velký rozruch způsobil také rozhovor, který pár v březnu poskytl americké televizní moderátorce Oprah Winfreyové. Meghan, která je rasově smíšeného původu, si v rozhovoru mimo jiné postěžovala, že se nejmenovaný člen královské rodiny ptal, jak tmavou pleť může mít její syn, až se narodí. Uvedla také, že intenzivní tlak okolí i médií ji dohnal až k myšlenkám na sebevraždu.

Podle agentury Reuters je načasování i forma oznámení důkazem, že Harry a Meghan si zvolili vlastní cestu, stranou od britské monarchie. Když své tři potomky porodila vévodkyně Kate, manželka prince Williama, pár pokaždé společně s novorozencem předstoupil před fotografy a novináře ještě cestou z porodnice, jen několik hodin po porodu.

Harry a Meghan naopak informaci sdělili veřejnosti prostřednictvím psaného prohlášení a téměř dva dny po narození, navíc ani nezveřejnil fotografii dcery Lilibet, srovnává obě situace Reuters.

Témata: Meghan Markle Princ Harry Lilibet Diana Mountbattenová-Windsorová