Mick Jagger se vytáhl! "Zhudebnil" pandemii!

Mick Jagger (zpěvák), autor: Georges Biard

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

14. dubna 2021 17:52

Rockoví velikáni Mick Jagger a Dave Grohl spolu natočili videoklip. Frontmani kapel The Rolling Stones a Foo Fighters v řízném songu Eazy Sleazy ironizují život v epidemické uzávěře.

Sedmasedmdesátiletý nezmar Jagger si ke spolupráci na nové písni, kterou napsal během lockdownu, přizval o generaci mladšího, 52letého Grohla. Sám se v songu plném tvrdých kytarových riffů prezentuje jako zpěvák a kytarista, zatímco jeho mladší kolega se chopil kytary i baskytary a stejně jako v době působení v legendární kapele Nirvana se posadil i za bicí.

Hudební vydavatelství Universal v úterý večer uvedlo, že Jagger song napsal "jen tak pro radost", a ta z nezdolného rockera jen sálá. "Chtěl jsem sdílet tuto píseň, kterou jsem psal s tolik potřebným optimismem o tom, že nakonec opustíme lockdown. Díky tobě Dave Grohle, že ses ujal bicích, baskytary a kytary, spolupráce s tebou byla velká legrace - doufám, že si všichni užijete Eazy Sleazy!" uvedl Jagger nový počin na portálu YouTube.

Jagger se v písni s ironií vypořádává s umělým skandováním na fotbalových stadionech, setkáváním na zoomu i nošením roušek, vysmívá se konspiračním teoriím. "Očkováním do mého krevního řečiště vniká Bill Gates. Je to kontrola mysli, Země je plochá a studená a nikdy se nezahřeje," zpívá "valící se kámen". Zároveň už přitom vyhlíží dobu, kdy "unikneme z těchto vězeňských zdí".

I pro Grohla, který se v hudební branži pohybuje přes 30 let, byl duet s ikonou zcela mimořádným zážitkem. "Sotva se dá vypovědět slovy, co pro mě nahrávka se sirem Mickem znamená. Zrovna když už jsem myslel, že život nemůže být šílenější. Je to bezpochyby song léta," komentoval Grohl vzácné hudební setkání.

Témata: Mick Jagger (zpěvák)