Princ Philip: NOVÉ INFORMACE o jeho zdravotním stavu!

Princ Philip 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

16. března 2021 13:10

Princ Philip, 99letý manžel britské královny Alžběty II., byl dnes propuštěn z nemocnice po léčbě infekce a zákroku na srdci. Informovaly o tom agentury AP a Reuters. Vévoda z Edinburghu byl hospitalizován měsíc.

Philip byl hospitalizován 16. února, kdy byl přijat v soukromé londýnské nemocnici krále Eduarda VII. kvůli nevolnosti a nespecifikované infekci. Kvůli rovněž neupřesněnému zákroku na srdci v souvislosti s předchozími problémy byl později převezen do specializované nemocnice sv. Bartoloměje a následně se vrátil do nemocnice Eduarda VII.

Jeho odjezd z nemocnice dnes zachytili fotoreportéři u vchodu zdravotnického zařízení. Areál opustil v černém BMW s policejní ochranou. Podle svědka agentury Reuters následně zamířil na hrad Windsor.

Philipovo onemocnění podle všeho nesouvisí s pandemií. Princ i 94letá Alžběta II. byli už v lednu očkováni proti covidu-19.

Philip, známý také jako vévoda z Edinburghu, se stáhl v roce 2017 z veřejného života. Ačkoliv se těšil dobrému zdraví až do vysokého věku, měl problémy se srdcem již v minulosti. V roce 2011 byl převezen helikoptérou do nemocnice kvůli bolesti na hrudi a podstoupil operaci kvůli zablokované koronární tepně.

Témata: Princ Philip královská rodina (gbr)