"Oni ji skoro zabili!" "Meghan vyhlásila královské rodině válku!" Svět je z rozhovoru v šoku!

Meghan Markle a princ Harry 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

8. března 2021 18:41

Svět nemlčel. V souvislosti s rozhovorem Meghan Markle a jejího manžela prince Harryho pro americkou televizní stanici CBS se objevila řada reakcí, z nichž některé se Meghan zastávají, jiné ji naopak napadají. Meghan v rozhovoru, který šokoval svět, mimo jiné hovořila o projevech rasismu, s nimiž se setkávala, o tom, jak kdosi z královské rodiny měl obavu z barvy pleti jejich očekávaného dítěte, o svém duševním strádání i o myšlenkách na sebevraždu:

Charles Anson, bývalý tiskový tajemník královny 

"V královské domácnosti není špetka rasismu. Z doby Harryho a Meghaniny svatby si pamatuju naprostý pocit přijetí Meghan a jejich svatby. Pokud jde o její duševní potíže, v rámci palácové struktury je i zdravotní služba a pamatuju si, že byla velmi zodpovědná pokud jde o péči o zaměstnance a samozřejmě také o královnu a její rodinu."

Penny Junorová, autorka biografie prince Charlese

"Dvouhodinový rozhovor poškodí všechny v britské královské rodině. Nechápu, proč ho (Harry a Meghan) poskytli, když sami tvrdili, že chtějí víc soukromí."

Serena Williamsová, americká tenistka

"Meghan Markleová, moje obětavá přítelkyně, žije svůj život a je příkladem svou empatií a soucitem. Každý den mi ukazuje, co to znamená být skutečně ušlechtilá. Její slova dokazují bolest a krutost, kterou zažila."

Saeed Jones, americký básník a spisovatel

"Páni, oni ji skoro zabili. Jsem moc rád, že Meghan a Harry popadli to děcko a vypadli tam odtud."

Dan Wooton, bývalý dopisovatel britského listu The Sun

"Nebuďte na omylu, Meghan právě vyhlásila válku královské rodině, když v rozhovoru s Oprah řekla: 'Byli ochotní lhát, aby chránili jiné členy rodiny'."

Bolestivé diskuse v britské královské rodině o barvě kůže jejich syna, ztráta práva na ochranu či intenzivní tlak okolí i médií, kvůli kterému uvažovala o sebevraždě. To jsou jen některá z témat, o nichž v noci na dnešek mluvila Meghan Markleová, která byla společně se svým manželem princem Harrym hostem moderátorky Oprah Winfreyové na americké televizní stanici CBS.

Meghan přiznala, že měla velmi naivní představy o přivdání se do královské rodiny. Ocenila královnu Alžbětu II., která se k ní vždy chovala přátelsky, zmínila také detaily o svatbě nebo o druhém těhotenství a prozradila, že jejich druhým potomkem bude holčička.

Harry dodal, že se cítil v královském životě jako v pasti a byl překvapený, že ho v loňském roce rodina finančně odstřihla a připravila o ochranku. Měl také pocit, že jeho rodina Meghan dostatečně nepodporuje v době, kdy trpěla útoky bulváru a nepravdivými informacemi, které se o ní objevovaly.

Meghan mimo jiné uvedla, že trpěla sebevražednými myšlenkami a požádala o pomoc prostřednictvím palácového odboru lidských zdrojů, ale bylo jí řečeno, že nemohou nic dělat. "V té době jsem se hrozně styděla to říct, styděla jsem se to přiznat Harrymu, protože vím, jak velkou v životě utrpěl ztrátu. Ale věděla jsem, že když to neřeknu, tak to udělám. Prostě už jsem nechtěla dál žít," řekla.

Témata: Meghan Markle Princ Harry