Stoletý princ Philip musel na operaci srdce: Palác oznámil šokující výsledek!

Královna Alžběta II. a princ Philip 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. března 2021 12:50

Princ Philip letos oslaví sté narozeniny, ve Velké Británii pochopitelně panovaly velké obavy o jeho zdraví poté, co musel být hospitalizován. Navzdory vysokému věku se ho lékaři rozhodli operovat. Jak to dopadlo?

Princ Philip musel vyhledat lékaře předminulý týden v úterý. Nejprve byl hospitalizován v nemocnici krále Edwarda VII., později byl převezen do nemocnice svatého Bartoloměje, kde měl podstoupit další vyšetření.  

Z nich nejspíš vyplynulo, že jde o problém, který je nutné vyřešit operativně. Strach, že v jeho vysokém věku přinese takový zásah do těla jen další komplikace, naštěstí nebyl na místě, což potvrdil dnes oznámený výsledek.

Jak uvedl web televize BBC s odkazem na informace od Buckinghamského paláce, princ Philip ve středu úspěšně absolvoval operaci srdce. V nemocnici má zůstat na pozorování a kvůli zotavení ještě několik dní.

Manžel panovnice byl naposledy hospitalizován v prosinci roku 2019, tehdy rovněž v nemocnici krále Edwarda VII. Letos v červnu má oslavit jubilejní 100. narozeniny.

Témata: Princ Philip královská rodina (gbr)