Princ Harry promluvil o Dianě a přiznal: Tohle bylo NEUVĚŘITELNĚ TĚŽKÉ!

Princ Harry 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

3. března 2021 19:43

Britský princ Harry řekl, že opuštění života v královské rodině bylo pro něj a jeho manželku Meghan "neuvěřitelně těžké". V rozhovoru s americkou moderátorkou Oprah Winfreyovou také zavzpomínal na svou matku, princeznu Dianu, která se po rozvodu s Harryho otcem, princem Charlesem, musela rovněž vydat vlastní cestou.

"Opravdu se mi ulevilo a jsem rád, že tu sedím a mluvím s vámi s manželkou po svém boku, protože si nedokážu představit, jaké to muselo být, když sama (Diana) procházela tímto procesem," uvedl Harry.

"Bylo to pro nás oba neuvěřitelně těžké, ale alespoň máme jeden druhého," řekl Harry v upoutávce rozhovoru, který bude odvysílán 7. března na americké televizní stanici CBS a následující den pak i v Británii. Dvojice seděla při interview, které bylo zasazeno do prostředí upravené zahrady, vedle sebe a držela se za ruce.

Diana se v krátkém klipu objeví na fotografii, kde drží Harryho v náručí v době, kdy byl ještě batole. Zemřela v roce 1997 na následky zranění při autonehodě.

"Nejvíce se obávám toho, že se historie bude opakovat," říká Harry ve druhé zveřejněné upoutávce. V ní hovoří především Winfreyová, podle níž v rozhovoru padnou "poměrně dost šokující" informace.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu před necelými dvěma týdny oznámili, že se nehodlají vrátit k plnění povinností v rámci královské rodiny, jichž se zřekli loni v březnu. Svůj krok tehdy zdůvodnili tím, že upřednostňují osobní svobodu a nezávislost na veřejných financích. Nyní žijí se synem Archiem v Kalifornii. Koncem minulého týdne oznámili, že čekají druhého potomka.

Témata: Princ Harry