Princ Philip zůstane v nemocnici! Jak se mu daří?

Princ Philip 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

19. února 2021 19:35

Manžel britské královny Alžběty II., princ Philip, zůstane v nemocnici delší dobu, než se původně předpokládalo. Lékaři 99letého vévodu z Edinburghu přijali v úterý a hospitalizace měla trvat několik dní. V péči odborníků ale vévoda nakonec zůstane nejméně do začátku příštího týdne, uvedla s odvoláním na zdroje v královském paláci agentura Reuters.

Podle lékařů je princ Philip v londýnské soukromé Nemocnici krále Edwarda VII. na pozorování poté, co se necítil dobře. Jeho indispozice nesouvisí s covidem-19, proti němuž už byl stejně jako královna očkován. První dávku vakcíny dostal v lednu.

"Jak už jsme dali na vědomí dříve, lékař zvolil tento postup preventivně. Vévoda je dál v dobrém rozpoložení," citovala agentura Reuters zástupce Buckinghamského paláce.

Princ Philip se v posledních letech na veřejnosti prakticky neobjevuje, z veřejného života se stáhl v roce 2017. Během pandemie covidu-19 trávil společně s královnou čas v izolaci, zejména na hradě Windsor. V nemocnici byl vévoda, který v červnu oslaví 100. narozeniny, naposledy na konci roku 2019.

Témata: Princ Philip