Princ Philip v nemocnici: Proč byl hospitalizován?

Princ Philip, vévoda z Edinburghu

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

17. února 2021 20:01

Manžel britské královny Alžběty II. princ Philip, kterému je 99 let, byl v úterý "z preventivních důvodů" přijat do nemocnice. Oznámil to dnes Buckinghamský palác.

Vévoda z Edinburghu nastoupil do londýnské Nemocnice krále Edwarda VII. v úterý večer. Podle Buckinghamského paláce byl hospitalizován kvůli tomu, že "se necítil dobře". "Vévoda zůstane v nemocnici několik dní kvůli pozorování a odpočinku," uvedl palác.

Zdroj z okolí královské rodiny agentuře Reuters řekl, že princ nebyl hospitalizován kvůli onemocnění covidem-19. Královna Alžběta II. i její manžel se už na počátku roku nechali proti této nemoci očkovat.

V roce 2017 se Philip stáhl z veřejného života. Naposledy byl hospitalizován na konci roku 2019. Během pandemie se zdržoval v izolaci převážně se svou manželkou na hradě Windsor.

Philip se narodil na řeckém ostrově Korfu 10. června 1921 jako princ řecký a dánský. Jako osmnáctiletý si začal dopisovat s tehdy třináctiletou Alžbětou, která později prozradila, že šlo o lásku na první pohled. Svatbu měli v roce 1947. Alžběta a Philip mají čtyři děti, osm vnoučat a devět pravnoučat.

Témata: Princ Philip