Rodina Michaela Schumachera promluvila! Co se děje s hvězdou formule 1?

Michael Schumacher

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. března 2018 14:21

Jak je na tom bývalý německý automobilový závodník a sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher? Tato otázka zajímá nejen příznivce rychlých kol už do prosince 2013, kdy sportovec při lyžování v Alpách utrpěl vážný úraz hlavy. Jeho rodina si bedlivě střeží soukromí, teď ale prolomila dlouhé mlčení a Schumacherovým fanouškům poslala vzkaz.

Rodina Michaela Schumachera vydala emotivní prohlášení týkající se zotavování a zdravotního stavu legendy F1.

Německý závodník byl po nehodě šest měsíců udržován v lékařské indukované kómatu a poté, co v červnu 2014 znovu nabyl vědomí, se přestěhoval na rehabilitační oddělení. Lékaři říkali, že by pravděpodobně zemřel, kdyby neměl v době nehody přilbu.

Jeho rodina - manželka Corrina (47), syn Mick (19) a dcera Gina-Maria (21 let) - od oné nehody stav Schumnachera téměř nekomentovala. Ale jeho manažerka Sabine Kehmová vzkázala, že rodina je vděčná za veškerou podporu.

Fanoušci Schumacherovi často posílají zprávy na jeho facebookovou stránku a žádají rodinu, aby zveřejnila podrobnější informace o jeho stavu.„Můžu říci, že rodina opravdu oceňuje empatii fanoušků. Lidé ale skutečně musí pochopit, že jeho zdravotní situaci není možné sdílet s veřejností,“ apelovala jménem rodiny na veřejnost manažerka. .

V roce 2014 se Schumacher přestěhoval do svého rodinného domku poblíž Ženevského jezera ve Švýcarsku, kde údajně dostává nepřetržitou péči od týmu specialistů.

Také přátelé a bývalí kolegové Schumachera vyzvali rodinu, aby byla v otázce zdraví hvězdy transparentnější. Jeho bývalý manažer Willi Weber se opakovaně ptal, proč rodina sportovce tak zarytě mlčí o jeho stavu.

V minulém roce v rozhovoru s německými médii Weber, který se Schumacherem pracoval do roku 2012, řekl, že armáda jeho věrných fanoušků si zaslouží poznat „pravdu". „Je mi velmi nešťastné, že fanoušci Michaela nevědí o jeho zdraví. Proč jim neřeknou pravdu?" ptal se.

Témata: Michael Schumacher