Angelo ze slavné kapely Kelly Family vystoupil se svým synem. Skončil u soudu!

Angelo Kelly

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

13. února 2021 9:49

Irský countryový zpěvák Angelo Kelly dostal od německého soudu pokutu za to, že nechal v roce 2019 během koncertu na pódiu vystupovat svého tehdy čtyřletého syna. Podle soudu tím bývalý člen slavné kapely Kelly Family porušil nařízení na ochranu dětí o dětské práci.

Podle správního soudu má Kelly zaplatit 3000 eur (77.000 Kč), jeho právník už ale oznámil, že podá odvolání.

Malý William, nejmladší z Kellyho pěti dětí, vystupoval během letního koncertu pod širým nebem na zámku Eyrichshof. "Během vystoupení stál nezletilý William na scéně nejméně 30 minut, během nichž hrál, zpíval a uvedl vlastní píseň... To lze na základě zákona na ochranu před zaměstnáváním dětí považovat za dětskou práci," uvedl soud.

Devětatřicetiletý zpěvák trvá na tom, že zákon neporušil. "Jako pro otce je pro mě dobro mých dětí to nejdůležitější... Williama jsem nikdy k vystupování na našich koncertech nenutil. Pokud to dělal, tak proto, že sám chtěl," napsal Kelly na facebooku.

Jeho právník Julian Ackermann se domnívá, že hodnocení soudu "není v souladu s fakty". Považovat krátké vystoupení po boku matky, otce a sourozenců za dětskou práci je podle něj chybné.

Témata: skupina Kelly Family