Elvis Presley před 60 lety narukoval do armády. Jak to bylo s jeho osudovou láskou?

Elvis Presley 15

Autor: stars24.cz

24. března 2018 5:40

V roce 1958 měl za sebou král rokenrolu Elvis Presley nejlepší dva roky kariéry, přesto se ale rozhodl uposlechnout povolávací rozkaz a narukovat do armády.

Uniformu oblékl 24. března 1958, odmítl přitom zařazení ke speciální umělecké jednotce a raději šel k pěchotě. Velkou část vojenské služby navíc strávil v Německu, kde poznal budoucí manželku Priscillu, tehdy jen čtrnáctiletou. Její nevlastní otec tam tehdy sloužil jako pilot.

Na začátku vojenské služby Elvise výrazně zasáhla smrt matky Gladys, nejbližšího člověka jakého kdy měl, která zemřela v srpnu 1958. O měsíc později zdrceného Elvise Presleyho převeleli do Západního Německa, kde strávil zbytek své zdánlivě obyčejné vojenské služby.

Díky svému postavení ale měl přeci jen různá privilegia, mohl například bydlet mimo kasárna. Nejprve žil v hotelu, nakonec se ale i se svými nejbližšími usadil v pronajatém domě.

Rok a půl dlouhý pobyt v Německu přitom do Elvisova života přinesl několik důležitých novinek. Jeho seržant mu na manévrech dal první pilulky s amfetaminy (na kterých se později stal závislým), v armádě se také seznámil s karate. Hlavně se ale v září 1959 na večírku seznámil s teprve čtrnáctiletou Priscillou Beaulieuovou, která se osm let později stala jeho manželkou, se kterou měl dceru Lisu Marii. Vztah překonal i dvouleté odloučení poté, co se Elvis v březnu 1960 vrátil do civilu a odletěl do Ameriky. V roce 1973 se po šesti letech ale manželství rozpadlo.

Témata: Elvis Presley Americká armáda (U.S. ARMY)