Princezna Eugenie porodila: Královna má deváté pravnouče, je to…!

Princezna Eugenie 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. února 2021 11:11

Britská královská rodina se opět rozrostla o dalšího člena, takže i v této svízelné době mají její členové co slavit. Svého prvního potomka se dočkala oblíbenkyni královny, její vnučka Eugenie.

Princezna Eugenie a její manžel Jack Brooksbank oznámil těhotenství prostřednictvím instagramového profilu britské královské rodiny. Na stejném místě se včera objevila zpráva, že miminko je na světě.

Pár mluvil o termínu na začátku roku 2021, syn nakonec přišel na svět pár minut před devátou hodinou ranní v úterý 9. února. Hrdý tatínek byl přítomen u porodu. Novorozený chlapec vážil něco přes 3,5 kilogramu.

Novopečeným rodičům se pochopitelně hned dostalo gratulací od členů královské rodiny v čele s babičkou prvorodičky, královnou Alžbětou. Jak bylo připomenuto na sociální síti, jedná se už o její deváté pravnouče.

Princezna Eugenie je dcerou prince Andrewa a jeho bývalé manželky Sarah, úřadující královna Alžběta má vnučku ve velké oblibě. Za obchodníka s alkoholem Brooksbanka se provdala v říjnu 2018.

Témata: princezna Eugenie královská rodina (gbr)