Zemřel Andrej Hryc (†71), hvězda Kamaráda do deště a Ulice!

Andrej Hryc 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

31. ledna 2021 8:50 | Aktualizováno: 31. ledna 2021 9:43

V 71 letech zemřel slovenský herec a producent Andrej Hryc. Bojoval s agresivní leukémií a podstoupil i transplantaci kostní dřeně, ani to mu ale život nezachránilo.

Na úmrtí slavného herce upozornila slovenská média s odkazem na jeho dceru Wandu. Ta smutnou zprávu oznámila na sociální síti.

"Dnes ve 3:13 hodin mě opustil nejdůležitější muž mého života… poslední hodiny jsem ho držela pevně za ruku, poslední slova, které jsem mu řekla, byla "miluju tě" a poslední slova, které on řekl, byla "i já tě moc miluju"," napsala na Instagramu.

"Sbohem táto, děkuji za všechno, už nic nebude jako doteď," dodala Wanda, která se dokonce naučila dělat si antigenní testy, aby mohla svého tátu navštěvovat.

Veřejnost se o jeho nemoci poprvé dozvěděla loni v dubnu. Po několikaměsíční léčbě v nemocnici se zdálo, že to nejhorší má za sebou, prodělal dokonce transplantaci kostní dřeně, kterou dostal od své sestry.

Pak se ale jeho stav opět zhoršil. Na podzim onemocněl, dostal zápal plic, a měl i další přidružené problémy. Nakonec herec, který roce v 2008 přišel dva dny před Štědrým dnem o svého syna, souboj s nemocí nezvládl.

Jako divadelní herec Hryc působil ve Státním divadle v Košicích či na Nové scéně v Bratislavě a hostoval i v jiných divadlech. Na kontě má více než 50 filmů, mimo jiné Pehavý Max a strašidlá, Kamarád do deště, Habermannův mlýn a Příběh kmotra. Čeští diváci jej znají také ze seriálu Ulice či snímku Černí baroni.

Hryc vystupoval i ve Slovenském rozhlase, sám založil rádio Twist, vystupoval v muzikálech a byl považován za výraznou osobnost slovenského dabingu.

Témata: Andrej Hryc