Silvie Koblížková: Každé Vánoce je v televizi! Kde je jí konec?

Silvie Koblížková

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. ledna 2021 12:02

Silvie Koblížková sice v lednu oslavila již 36. narozeniny, přesto ji většina z nás stále vidí jako nezletilou holčičku, která zazářila v jednom z nejslavnějších porevolučních filmů. Co vlastně dnes dělá?

Jméno Silvie Koblížková vám možná na první dobrou moc neřekne. Pravdou ale je, že ji spousta z nás vídá každý rok na Štědrý den v televizi. Ne, o holčičku z reklamy na Kofolu nejde.

Pražská rodačka si ještě jako nezletilá zahrála Uzlinku, dceru postav Miroslava Donutila a Simony Stašové, v legendární komedii Pelíšky. Její herecká kariéra se však po prvotním úspěchu nevyvinula ideálně.

Koblížková se sice již před Pelíšky objevila v seriálu Kde padají hvězdy, později ale neuspěla při přijímacích zkouškách na konzervatoř. Podle životopisu na Wikipedii následně vystudovala manažerskou školu a pracovala jako barmanka.

Dnes o ní sice není moc slyšet, přesto má na kontě ještě jednu výraznou roli v „primáckém“ seriálu Rodinná pouta a navazujících Velmi křehkých vztazích. Zahrála si také na prknech Divadla pod Palmovkou.

Témata: Silvie Koblížková