I čtyři roky po smrti zpěváka Prince pokračuje bitva o dědictví!

Prince při svém vystoupení během koncertu Nude Tour v roce 1990. 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

3. ledna 2021 21:43

Exekutoři až o 50 procent podcenili hodnotu majetku zpěváka Prince, který zemřel v roce 2016 po předávkování fentanylem. Na nesprávné ohodnocení pozůstalosti upozornil americký daňový úřad IRS. Po Princovi, který nezanechal závěť, má podle agentury AP dědit šest jeho sourozenců, ale spor o hodnotu majetku se stále táhne.

IRS dospěl k závěru, že Princův majetek má hodnotu 163,2 milionu dolarů (3,5 miliardy korun), zatímco administrátor dědictví dospěl k sumě 82,3 milionu dolarů. Podle spisu se neshodují například údaje o výnosech z vydaných nahrávek.

Podle zjištění IRS dluží správci Princova majetku na daních přes 32 milionů dolarů, což je zhruba dvojnásobek sumy, k níž došli správci majetku. IRC také vyměřil víc než šestimilionovou pokutu za zásadní podhodnocení pozůstalosti.

Podle AP je spor o Princovo dědictví jedním z nejsložitějších soudních řízení, jaké se kdy v Minnesotě vedlo. Odhady Princova majetku se pohybují mezi 100 a 300 miliony dolarů. Dědici jsou netrpěliví, protože na konzultace a právní služby padly už desítky milionů dolarů.

Správci majetku z Comerica Bank na svém výpočtu trvají a loni v létě zažalovali IRC u soudu zabývajícího se daňovou problematikou s tím, že výpočet IRC obsahuje chyby.

Témata: Prince (zpěvák)