Herečku Loughlinovou pustili z vězení! Seděla za úplatky!

Lori Loughlinová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

28. prosince 2020 20:48

Americkou herečku Lori Loughlinovou dnes propustili z kalifornského vězení, kde si odpykávala dvouměsíční trest za snahu podvodným způsobem dostat své dvě dcery na vysokou školu. Informovala o tom agentura AP.

Případ herečky známé především díky sitcomu Plný dům je součástí rozsáhlého skandálu kolem úplatkářství a přijímacích zkoušek na elitních univerzitách v USA.

Loughlinová a její manžel, návrhář Mossimo Giannulli, patří mezi nejznámější osoby obviněné v dané kauze. Pár se v květnu po několikaměsíčním odmítání viny přiznal, že vyplatil úplatky v celkové výši půl milionu dolarů (11 milionů Kč), aby dcery uspěly v přijímacím řízení na University of Southern California. Jejich právníci předtím trvali na nevině a obviňovali vyšetřovatele z falšování důkazů.

Loughlinové soud vyměřil dvouměsíční odnětí svobody, Giannullimu pětiměsíční. Návrhář nastoupil k výkonu trestu v listopadu a jeho propuštění je naplánované na 17. duben, uvádí AP.

V souvislosti s podvody na univerzitách byla vznesena obvinění vůči skoro 60 lidem včetně rodičů, univerzitních sportovních trenérů a dalších, přičemž nejvyšším uděleným trestem je zatím devět měsíců odnětí svobody. Ústřední postavou skandálu, který média označují za největší svého druhu v dějinách, je konzultant William "Rick" Singer, který se loni přiznal k tomu, že pomáhal s podváděním u vstupních testů a podplácel univerzitní trenéry.

Témata: Lori Loughlinová