Leonie Brill: Jak německá dívka k roli v české pohádce přišla?!

Leonie Brill 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. prosince 2020 10:40

Některé diváky možná zklamalo, že ve štědrovečerní pohádce O vánoční hvězdě nehrála princeznu česká herečka. Mnozí z nich si jistě položili otázku, jak německá kráska Leonie Brill roli získala. Není to žádné tajemství...

Nebylo ani nutné se dívat na obsazení, bystří diváci si totiž jistě všimli, že princeznu ve včerejší štědrovečerní pohádce O vánoční hvězdě nehrála česká, ale zahraniční herečka. Pojďme si ji krátce představit.

Třiadvacetiletá Leonie Brill se narodila v roce 1997 v bavorském Mnichově. Přes relativně nízký věk má ovšem s filmem již dlouholeté zkušenosti. Pro kinematografii byla objevena už koncem roku 2005.

K roli v české pohádce se dostala běžným způsobem, do Prahy přijela na konkurz, na kterém uspěla. Mladičká Němka má však připravená i zadní vrátka pro případ neúspěchu ve světě filmu. Studuje totiž na mnichovské univerzitě.

O nějaké velké slávě v jejím případě rozhodně nemůže být řeč. Ačkoliv žije a hraje ve více než osmdesátimilionovém Německu, na instagramovém profilu obdivuje její krásu jen necelých devět tisíc lidí.

Témata: Leonie Brill film O vánoční hvězdě