Princ Charles nechtěný ve své vlastní zemi: Nebude dělat problémy!

Princ Charles 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. prosince 2020 15:25

Žebříčky popularity dávají jasně najevo, že Britové mají radši než prince Charlese jeho matku i prvorozeného syna. Přesto asi následník trůnu nečekal, co se mu stane, když bude spřádat plány na Vánoce.

Princ Charles se už před nějakým časem dozvěděl od své matky, že s ní letošní Vánoce nebude moci strávit, a tak musel přijít s náhradním plánem. Vydat se chtěl i s manželkou na královské sídlo Balmoral ve Skotsku.

Jenže skotská premiérka Nicola Sturgeonová vyzvala členy britské královské rodiny, aby dodržovali přísná opatření proti šíření koronaviru. Mimo jiné se mají zdržet zbytečných cest z Anglie do Skotska.

Není žádným tajemstvím, že ve Skotsku opět sílí separatistické tendence, protože zdejší lidé nebyli zastánci brexitu. I proto se následník trůnu rozhodl, že nechce vzbuzovat vášně. Sturgeonové se proto podřídí.

„Je to velmi smutné, ale jeho královská výsost nechce způsobit těžkosti. Chápe, že by cestováním v čase krize způsobil zbytečné problémy, a těší se, že se do Skotska vrátí jindy,“ řekl princův přítel deníku The Mail.

Témata: Král Charles III. (Karel III.)