Zemřel módní návrhář Hubert de Givenchy! Jeho šaty oblékaly nejznámější hvězdy světa!

Hubert de Givenchy 11

Autor: Hrušková, stars24.cz

13. března 2018 16:51

Ve věku 91 let odešel jeden z nejznámějších módních návrhářů světa. Jeho šaty oblékaly hvězdy jako Audrey Hepburnová, Liz taylorové nebo Grace Kelly.

Givenchy udával téměř půl století módní trendy. Jeho šaty chtěly nosit nejslavnější hvězdy světa. Audrey Hepburnová oblékla od návrháře šaty ve svém nejslavnějším filmu Snídaně u Tiffanyho. Francouzský návrhář byl také nositelem Řádu čestné legie.

Od roku 1952 pracoval ve svém vlastním domě, který byl nazýván Dům Givenchy. Jeho zákaznicí byla také první dáma Jackie Kennedyová nebo kněžna Grace Kellyová. Blízký vztah měl však se svojí klientkou herečkou Audrey Hepburnovou, který trval téměř 40 let. Herečka byla okouzlena jeho výtvory a osobně za ním přijela do Paříže.

Hubert de Givenchy však nevěděl vždy, zda bude módním návrhářem. Jeho rodina z něho chtěla mít právníka. Hubert od mala kreslil šaty a když poprvé viděl modely návrháře Christobela Balenciagy, měl ve svém životě jasno, i on chce být stejně úspěšným módním návrhářem.

Jeho úmrtí na své sociální sítí zveřejnila spousta hvězd se zármutkem. Mezi nimi byl i Leoš Mareš, který má značku rovněž v oblibě. Odchod tak velkého muže zasáhl zkrátka mnoho lidí.

Témata: Hubert de Givenchy