Královna Alžběta truchlí: Úmrtí díky izolaci několik týdnů tajila!

Královna Alžběta II. 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. prosince 2020 13:33

Královna Alžběta zažívá v posledních měsících těžké chvíle, kvůli koronaviru musela dost změnit způsob života. Teď navíc přišla o někoho blízkého. Čí odchod se podařilo paláci nějaký čas tajit?

Britská královská rodina dělá všechno pro to, aby se žádný z jejích členů během pandemie koronaviru nedostal do ohrožení života. Přesto se nyní objevily informace, že královna Alžběta oplakává smrt.

Buckinghamský palác to sice ještě nepotvrdil, ale web televize Sky News s odvoláním na zdroje blízké královské rodině uvádí, že v izolaci na zámku Windsor zemřel jeden ze dvou pejsků, které panovnice ještě měla. Jmenoval se Vulcan.

Tato zpráva dorazila jen zhruba dva týdny poté, co se rozloučili se svým vlastním čtyřnohým přítelem princ William a jeho žena Kate. Anglického kokršpaněla Lupa dostali v roce 2011 svatebním darem.

„Je to smutné, ale o uplynulém víkendu nás opustil náš drahý pes Lupo. Měl své místo v srdci naší rodiny posledních devět let, bude nám moc chybět,“ uvedli vévoda a vévodkyně v prohlášení.

Témata: Královna Alžběta II.