Královna rozhodla o podobě Vánoc: Charles i William mají smůlu!

Královna Alžběta II. 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. listopadu 2020 16:58 | Aktualizováno: 1. prosince 2020 16:51

Vánoce se blíží, proto musí i britská královská rodina řešit, jak v době koronavirové pandemie proběhnou. Královna už rozhodla. Následníky trůnu Charlese i Williama možná úplně nepotěšila.

Britská královna Alžběta se podřídí nařízením vlády a na Vánoce se nesetká v domácnosti s víc než dvěma rodinami. Štědrý večer a Boží hod vánoční stráví s nejmladším synem Edwardem, jeho manželkou Sophií a jejich dvěma dětmi.

Ostatní ostrouhají, ale líto jim to být nemusí. Plán totiž královně vymysleli její poradci, kteří si dobře uvědomili, že kdyby jí navštívili syn Charles nebo vnuk William, tak už by nemohli navštívit rodiny svých manželek.

S panovnicí se ale přece jen setkají. Všichni by se měli sejít na tradičním honu na bažanty na Sandringhamském panství v hrabství Norfolk. Venkovní aktivity jsou totiž limitovány hranicí 30 osob.

„Pokud se všichni sejdou na Štěpána v Sandringhamu na honu, může se královna vidět se všemi ostatními členy rodiny, kteří s ní nebudou smět být na Štědrý večer a Boží hod,“ přiznal deníku The Mail zdroj z paláce.

Témata: Královna Alžběta II.