Milan Kňažko rázně: Tohle si myslí o lidech, kteří odmítají roušky!

Milan Kňažko 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. listopadu 2020 12:10

Jak se prodlužuje doba trvání koronavirové pandemie, přibývá lidí, kteří odmítají povinné nošení roušek. Dokonce se do tohoto tábora řadí i některé známé osobnosti. Co si o nich myslí Milan Kňažko, který nákazu prodělal?

Milan Kňažko už má zkušenost s nákazou koronavirem za sebou a nebyl to žádný med. Známý herec byl déle než týden hospitalizován v nemocnici, potýkal se s horečkami a dalšími příznaky nemoci covid-19.

Není proto divu, že souhlasí s nejzákladnějším opatřením, které zavedla většina zemí. „Nošení roušek není otázkou osobní svobody. Je to čistě lékařská záležitost a ohleduplnost k druhým. Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého,“ řekl v rozhovoru pro web hnonline.sk.

V Česku se přitom proti této povinnosti vymezuje např. bývalý prezident Václav Klaus, s nímž se Kňažko dobře zná z politiky počátku 90. let. Někdejší slovenský politik dal jasně najevo, co si o lidech s takovým postojem myslí.

„Nechápu, jak může někdo nošení roušek považovat za omezování osobní svobody. Asi jde o lidi, kteří když skutečně šlo o boj za svobodu, neměli odvahu za ni bojovat,“ dodal Kňažko.

Témata: Milan Kňažko