Paul Newman se podělil se Susan Sarandonovou o honorář. Důvod je dojemný

Susan Sarandon a Paul Newman 13

Autor: stars24.cz

9. března 2018 8:54 | Aktualizováno: 9. března 2018 9:32

Hollywoodská herečka Susan Sarandonová řekla, že jí kolega Paul Newman při společném natáčení jednoho filmu dal část ze svého honoráře, když zjistil, že ten její je nižší než jeho. V rozhovoru se stanicí BBC Sarandonová o Newmanovi řekla, že to byl klenot.

Newman zemřel v roce 2008 a se Sarandonovu se setkal při natáčení filmu Soumrak v roce 1998. Jednu z hlavních rolí hrál také Gene Hackman a Sarandonová zjistila, že oba dostali stejný honorář, vyšší než ten její. Když se to dověděl Newman, řekl: "Tak já ti dám část toho svého."

Sarandonová v rozhovoru hovořila o nevyváženém odměňování herců a hereček a zmínila se i o Emmě Stoneové. "Emma jednou řekla, že dostala zaplaceno stejně, protože herci-muži na tom trvali a podělili se s ní o část peněz určených jim. A stalo se to také mně, když jsem před mnoha lety natáčela s Paulem Newmanem. Ano, byl to klenot."

Sarandonová řekla, že v případě filmu Soumrak produkce uzavřela dohodu o rovnocenném honoráři pro hlavní představitele, avšak týkala se jenom představitelů dvou mužských rolí. Přitom jméno Sarandonové bylo na plakátu stejně jako jméno Newmana a Hackmana.

Témata: Paul Newman Susan Sarandon