Andrej Hryc a šokující slova o léčbě vážné nemoci: Tohle je pecka!

Andrej Hryc s dcerou Wandou 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. listopadu 2020 13:50

Andrej Hryc bojuje s nemocí, která je v podstatě neléčitelná, on ale evidentně nepřichází o optimismus. Dokonce i na probíhající léčbě si našel něco pozitivního. Co je podle slovenského herce pecka?

Zatímco lidstvo trápí koronavirus a jím způsobená nemoc covid-19, Andrej Hryc se už od jarních měsíců potýká s akutní leukémií, což je onemocnění, které připravilo o život zpěváka Karla Gotta (†80).

Léčba známého herce pokračuje i na podzim. „Stále do mě cpou ty chemie. Nic příjemného to není,“ svěřil se webu cas.sk s tím, že chemoterapie, kterou nyní podstupuje, je ta nejlepší a nejnovější, jakou mu lékaři mohou nabídnout.

Terapie se podle jeho slov skládá ze dvou fází. „Sedm dní dostávám injekce, potom je jednadvacetidenní cyklus medikamentózní části té chemoterapie. To znamená, že 21 dní dostávám velmi silné tabletky a potom zase bude pokračovat injekční kúra,“ vysvětlil.

„Lékaři jsou udivení. Jak mě oni na to nastavili, tak moje tělo to zvládá velmi dobře. Zatím tleskám mým lékařům. Musím říct, že mi nezbývá nic jiného, než jim věřit na slovo. Subjektivně se cítím velmi dobře, jen těch 50 kil, co jsem zhubl, tak to vám řeknu, to je pecka. Teď mám 80 kilogramů,“ svěřil se Hryc.

Témata: Andrej Hryc