Sophia Lorenová: Legendární herečka má po letech nový film!

Sophia Lorenová v novém filmu. 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. listopadu 2020 10:08

Filmoví fanoušci se nejspíš domnívali, že Sophie Lorenová se už v žádném snímku neobjeví. Omyl! Legendární italská herečka má po deseti letech nový film, který natočila se svým synem.

Sophia Lorenová ztvárnila za svou kariéru na 90 rolí, z nichž některé patří do zlatého fondu evropské kinematografie. Třeba to bude případ i té nejnovější. Šestaosmdesátiletá Italka natočila celovečerní film opět po deseti letech.

Sociální drama La vita davanti a sé (Život před sebou), které režíroval její syn Edoardo Ponti, mělo tento týden premiéru na platformě Netflix. Vypráví příběh stárnoucí ženy a opuštěného senegalského chlapce a nastiňuje i témata soužití různých kultur, informovala italská média.

V novém filmu Lorenová hraje ženu, která přežila holokaust, živila se jako prostitutka a nyní se stará o děti bez domova. Námětem byla Pontimu stejnojmenná kniha Romaina Garyho, v jejímž prvním filmovém zpracování z roku 1977 nazvaném Madame Rosa vytvořila hlavní postavu Simone Signoretová.

Na rozdíl od původní předlohy se děj Pontiho filmu neodehrává v Paříži, ale v jihoitalském městě Bari. "Pro ni bylo důležité, že se tam potkala se svým jazykem (neapolštinou)," uvedl Ponti ke třetímu snímku, který natočil jako režisér se svou matkou.

Témata: Sophia Lorenová