„Bond, James Bond.“ Jak se Sean Connery (†90) dostal k roli agenta 007?

Sean Connery

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. listopadu 2020 13:33

První a podle mnoha lidí nejlepší představitel agenta Jamese Bonda, který postavu agenta 007 definoval, je po smrti. Sean Connery odešel v úctyhodném věku 90 let. Jak se vlastně k první velké roli dostal?

Fanoušci kinematografie a především pak bondovek od soboty truchlí. Na Bahamách naposledy vydechl legendární britský herec Sean Connery (†90), první filmový představitel agenta 007.

Legendární slova Bond, James Bond, pronesl poprvé v roce 1962 při natáčení první ze „svých“ bondovek Dr.No. V konkurzu tehdy, ačkoli neprofesionál, zvítězil před Cary Grantem, Rexem Harrisonem i Rogerem Moorem. Zahájil tím svou slavnou hereckou kariéru.

Producenti bondovek Michael Wilson a Barbara Brocolliová vyzdvihují především Conneryho herecké charisma. „Bezpochyby má lví podíl na úspěchu filmové řady a měli bychom mu za to být navždy vděční,“ uvedli.

„Vždy se na něj bude vzpomínat jako na původního Jamese Bonda, jehož nesmazatelný vstup do dějin filmu začal ve chvíli, když pronesl nezapomenutelná slova: ‚Jmenuji se Bond, James Bond‘,“ dodali filmaři.

Témata: Sean Connery James Bond