Febiofest 2018 přivítá hvězdného hosta: Catherine Deneuve míří do Prahy.

Catherine Deneuve 5

Autor: Hrušková, stars24.cz

6. března 2018 15:14

Na 25. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Febiofest, bude přítomna hvězda 60. let. Francouzská herečka Catherine Deneuve zahájí 15. března festival.

Herečce bude rovněž předána cena Kristián za celoživotní přínos filmu. Spolu s Deneuve bude cena předána také české legendární herečce Daniele Kolářové. „Jsme rádi, že můžeme ocenit tak významné filmové osobnosti a že si na náš festival udělaly čas ve svém nabitém programu,“ uvedl deníku Blesk ředitel festivalu Kamil Spáčil.

Zahájení festivalu proběhne 15. března v pražském Obecním domě. Zahajovat se bude filmem Večírek, který je dílem britské režisérky Sally Potter. V obsazení tohoto filmů můžeme vidět například Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Patricia Clarkson, Emily Mortimer nebo Cillian Murphy.

Ukončení festivalu pak proběhne 22.března v kině Cinestar Anděl snímkem Souboj pohlaví, který je natočený na motivy skutečného tenisového utkání Billie Jean King a Bobby Riggs. Tento film je rovněž hvězdně obsazený. Ve snímku se objeví například Ema Stone nebo Steave Carell.

Kromě hereček Catherine Deneuve a Daniely Kolářové, se objeví na festivalu další hvězdy, například režisér filmu Ismaelovy přízraky Arnaud Desplechin. Dále přijede Hippolyte Girardot herec, který hraje v již zmíněném snímku Ismaelovy přízraky. Mezi ctěnými hosty bude také Mark Gattise, který je známým hercem, producentem a scénáristou. Cenu Kristián převezme také Leos Carax, který je filmovým režisérem. Jiřímu Kodetovi bude během festivalu předána in memoriam pamětní medaile.

Témata: Catherine Deneuve Febiofest Festival Febiofest