Frances McDormand čekala na druhého Oscara 21 let!

Frances McDormand

Autor: Hrušková, stars24.cz

5. března 2018 19:15

Na své druhé ocenění za herecký výkon, čekala herečka 21 let. Poprvé dostala Oscara v roce 1996 za film Fargo. Čekání se jí však vyplatilo a letos dostala svojí druhou zlatou sošku.

Ocenění za nejlepší herecký výkon, v kategorii žen, si odnesla americká herečka Frances McDormand. Cenu dostala za roli ve filmu Tři billboardy kousek za Ebbingem.

Jejím ztvárněním role byli všichni naprosto uchváceni. Fances ve filmu ztvárňuje zoufalou matku Mildred Haynesovou, které zavraždí dceru. Policie nemá žádné stopy k vypátrání pachatele, a tak případ odloží. To se hlavní hrdince nelíbí a má pocit, že nedělají svou práci tak, jak by měli. Rozhodne se proto pronajmout tři staré billboardy za městem. Reklama na billboardech obviňuje velitele policejní stanice, a žádá o nalezení pachatele.

Příspěvek sdílený Awesomenesstv UK (@awesomenesstvuk), Bře 5, 2018 v 7:01 PST

Při přebírání druhého ocenění Americké akademie filmového umění, vyzvala herečka všechny nominované ženy ve stejné kategorii, aby se postavily. Tím vyvolala emancipaci, která se od ní očekávala. „Všechny máme projekty, které potřebujeme financovat. Nechceme si o nich povídat na party. Pozvěte nás za pár dní do své kanceláře a můžeme si o tom popovídat,“ řekla během svého projevu.

Ze stejnojmenného filmu dostal cenu Oscar i herec Sam Rockwell, který ztvárňuje postavu policisty Jasona Dixona, který žije s maminkou a libuje si v násilí. Ten nesouhlasí s billboardy, které nechala hlavní postava vyhotovit, protože napadají jeho velitele. Později se však k hlavní hrdince přidá a pokusí se dopadnout pachatele.

Témata: Frances McDormand filmové ceny Oscar