Robert Redford truchlí: Jeho syn prohrál letitý boj s nemocí jater!

Robert Redford a Sibylle Szaggers, autor: U.S. Embassy

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. října 2020 14:44

Roberta Redforda čekají v těchto dnech smutné povinnosti. Jeho syn James bojoval opravdu dlouhá léta s onemocněním jater, kterému před pár dny podlehl.

Hollywoodem v posledních dnech otřásají jiné nemoci než covid-19, ačkoliv i ten je tam jistě velkým tématem. Je to však rakovina, kterou diagnostikovali herci Jeffu Bridgesovi a která připravila o život člena slavné rodiny.

V pondělí ve svém domě v Kalifornii zemřel James Redford (†58), syn legendárního Roberta Redforda, který se také točil kolem kamery. Byl totiž autorem několika dokumentů, věnoval se také osvětové činnosti týkající se zdraví.

Sám totiž 30 let trpěl vzácným chronickým onemocněním jater, kvůli němuž podstoupil dvě transplantace tohoto orgánu. Loni v listopadu mu lékaři diagnostikovali rakovinu, které po necelém roce podlehl.

„Jamie dnes zemřel. Máme zlomená srdce. Žil krásný život a byl velmi milován. Bude nám hrozně scházet. Jsem nesmírně vděčná za naše dvě děti, nevím, co bychom v posledních dvou letech dělali bez nich,“ uvedla na twitteru jeho žena Kyle.

Témata: Robert Redford úmrtí