Královna v dobách koronakrize pod palbou: Britům nejde příkladem!

Královna Alžběta II. 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. října 2020 12:15

K britské královně vzhlížejí poddaní pochopitelně i v nynější době koronakrize, v tomto týdnu však možná řadu z nich zklamala. Ukázala se totiž na veřejnosti, ale nešla tak úplně příkladem.

Královna Alžběta II. trávila jarní celostátní karanténu na svém hradě Windsoru a musela se opravdu dlouho čekat na chvíli, kdy se opět objeví na veřejnosti. Někteří lidé se domnívali, že se tak nestane do chvíle, než bude vakcína.

Panovnice ale v tomto týdnu překvapila a Britům se konečně ukázala. Cílem první větší oficiální cesty Alžběty II. po karanténě se stalo armádní výzkumné středisko Porton Down nedaleko Salisbury, kde se otevřelo nové analytické centrum.

Ona ani princ William neměli na ústech a nose roušku, což samozřejmě spustilo velkou debatu. Jak upozornil web cas.sk, část britských médií to ocenila jako pozitivní signál toho, že se věci dají dělat „normálně“. Jiní novináři si však myslí, že měla jít příkladem a roušku si nasadit.

Pravdou však je, že všichni účastníci akce dodržovali bezpečnou vzdálenost. Osmačtyřicet lidí, kteří přišli s královnou a princem do užšího kontaktu, navíc předložilo před návštěvou negativní test na koronavirus.

Témata: Královna Alžběta II.