Královna se konečně ukázala fanouškům monarchie, jenže... Nevzala si roušku!

Královna Alžběta II. 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

15. října 2020 20:30

Britská královna Alžběta II. se dnes poprvé od počátku epidemie covidu-19 zúčastnila větší veřejné akce. Navštívila armádní výzkumné středisko nedaleko Salisbury. Královna ani princ William, který ji doprovázel, neměli během návštěvy na tváři roušku, upozornila agentura Reuters.

Královna Alžběta II. trávila jarní celostátní karanténu na svém hradě Windsoru. Své královské povinnosti plnila na dálku, například v červnu se poprvé účastnila pracovní videokonference.

Také oficiální oslava jejích 94. narozenin byla letos kvůli pandemii skromná. Každoroční slavnostní přehlídku nahradila komorní ceremonie na Windsoru. 

Cílem dnešní první větší oficiální cesty Alžběty II. po karanténě se stalo armádní výzkumné středisko Porton Down nedaleko Salisbury, kde se otevřelo nové analytické centrum. Ani ona ani její vnuk William neměli na ústech a nose roušku.

Podle agentury Reuters všichni účastníci akce dodržovali bezpečnou vzdálenost. Agentura AP uvedla, že 48 lidí, kteří přišli s královnou a princem do užšího kontaktu, předložili před návštěvou negativní test na koronavirus.

Témata: Královna Alžběta II. Princ William