Andrej Hryc bojuje s akutní leukémií: Dohlíží na něj Gottova lékařka!

Andrej Hryc s dcerou Wandou 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. října 2020 12:04 | Aktualizováno: 8. října 2020 22:26

Stejně jako Karel Gott se snaží Andrej Hryc statečně vzdorovat akutní leukémii, kterou u něj před časem odhalili lékaři. Slovenský herec nyní podstupuje nový typ léčby a dohlíží na něj lékařka, která se starala i o slavného zpěváka.

Od jarních měsíců se potýká Andrej Hryc s vážnou nemocí – akutní leukémií. Dva měsíce následně strávil izolován v nemocnici, kde podstupoval první část léčby. Teď už může naštěstí pro něj probíhat ambulantně.

Podle nejnovějších informací webu cas.sk právě podstupuje novou americkou chemoterapii a dohlíží na něj uznává lékařka, která se starala o Karla Gotta (†80). Legendární zpěvák totiž v závěru života bojoval s tím samým onemocněním.

Slovenský herec se k proceduře dostal jako jeden z prvních pacientů ve své zemi. „Je to úplně nová chemoterapie, kterou ministerstvo zdravotnictví povolilo na Slovensku až někdy začátkem srpna. Je to, samozřejmě, velmi drahé,“ prozradil zmíněnému serveru.

Léčbu mu nasadili v plném rozsahu. „Ukázalo se, že tato chemoterapie je mnohem silnější. Potom mi ji zastavili, aby si organismus oddechl. Byl jsem malátný, slabý, chtěl jsem spát. Po dvou týdnech pokračujeme v léčbě. V pondělí jsem byl na kontrole a výsledky jsou lepší,“ dodal Hryc.

Témata: Andrej Hryc