Ukáže se někdy Michael Schumacher? Nejnovější prognóza lékařů!

Michael Schumacher 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. září 2020 15:23 | Aktualizováno: 29. září 2020 22:13

Fanoušci Formule 1 by si pochopitelně přáli, aby se jedna z největších legend tohoto sportu Michael Schumacher ještě někdy ukázala na veřejnosti. Co říká nejnovější prognóza lékařů?

V prosinci to bude již sedm let, co si legendární pilot Michael Schumacher přivodil vážný úraz na lyžích. Od prosince 2013 se fanoušci modlí za zlepšení jeho zdravotního stavu, ale dostává se jim poměrně rozporuplných zpráv.

Zatím poslední prognóza, o které informoval web sport.cz, je spíše pesimistická a nedává příznivcům moc důvodů k tomu se domnívat, že by ještě někdy mohli vidět starého dobrého Michaela.

„Myslím, že se nachází ve vegetativním stavu. Je bdělý, ale nereaguje. Dýchá, jeho srdce bije, možná si dokáže i sednout a s dopomocí udělat pár malých krůčku. Ale to je vše, nic víc,“ řekl neurochirurg Erich Riederer v dokumentu pro televizi TMC.

Podle lékaře je to maximum, čeho by Schumacher mohl být schopen. „A jestli ještě existuje šance vidět ho takového, jaký byl před nehodou? Ne, to si opravdu nemyslím,“ konstatoval.

Témata: Michael Schumacher