Proč zemřela princezna Diana? Naděje na kompletní objasnění před rokem pohasly!

Princezna Diana (foto: Gegodeju)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. září 2020 15:08

Princezně Dianě se stala osudnou dopravní nehoda, jejíž okolnosti ale dodnes nebyly spolehlivě objasněny. Do loňského roku ale stále žila naděje, že se podaří přijít věcem na kloub. Co se stalo pak?

Letos uplynulo již 23 let od tragického úmrtí princezny Diany při automobilové nehodě v Paříži, takže už prakticky nikdo nepředpokládá, že by se podařilo vysvětlit veškeré okolnosti případu. Šance na to se před rokem navíc ještě snížily.

Jediný přeživší nehody si nic nepamatuje, loni navíc zemřel další muž, který se případem intenzivně zabýval. Šlo o Johna Macnamaru, někdejšího vrchního dozorce Metropolitní policie, který se později stal šéfem ochranky Mohameda Al-Fayeda, což byl otec Dianina milence.

Sám Macnamara byl ovšem v případu nápomocen jen napůl. Zpočátku totiž lhal o množství alkoholu v krvi řidiče Henriho Paula, což se s ním táhlo dál. Přátelé Macnamary přesto tvrdí, že si jistá tajemství vzal do hrobu. 

Macnamara už se tak nedožije odhalení sochy princezny Diany u Kensingtonského paláce v Londýně. Slavnostní akt je naplánován na 1. července 2021, kdy by oslavila šedesáté narozeniny.

Témata: Lady Diana