Jak svět přistupuje k Harrymu a Meghan? V Kanadě pohořeli, v USA NEZÁJEM!

Meghan Markle a princ Harry 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. září 2020 19:01

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan po odchodu z Británie zakotvili na nějakou dobu v Kanadě. Tam se ale příliš vřelého přijetí nedočkali. Ne že by to v USA bylo lepší.

Kanada totiž odmítla zajišťovat ochranu britského prince Harryho a jeho rodiny. Podle kanadské vlády se přitom místní policie na zajišťování bezpečnosti Harryho a Meghan podílela zhruba čtyři měsíce.

Vzhledem k tomu, že Harry a Meghan  přestali být aktivními členy britské královské rodiny, pak přestala Kanada platit za jejich ochranu. Uvedlo to tamní ministerstvo veřejné bezpečnosti.

Podle odhadů médií by ochrana aristokratické rodiny Ottawu přišla na dvacet milionů kanadských dolarů ročně (344 milionů Kč). Na internetu se proto objevila petice, pod kterou se podepsaly desítky tisíc Kanaďanů odmítajících platit za ochranu prince a jeho rodiny.

Nakonec se ale Meghan s Harrym přesunuli do Spojených států, Kanadě tak starosti o bezpečí páru odpadly. Kdo by ale čekal, že to v USA bude lepší, spletl by se. Tamní vládu totiž příjezd královského páru prakticky nezajímal!

Témata: Princ Harry Meghan Markle