Usain Bolt se nakazil koronavirem!

Usain Bolt

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

25. srpna 2020 21:20

Bývalý fenomenální jamajský atlet Usain Bolt se nakazil koronavirem. Už v pondělí se nejrychlejší muž planety uchýlil do izolace kvůli podezření na covid-19, o pozitivním výsledku jeho testu později informoval na tiskové konferenci jamajský ministr zdravotnictví Christopher Tufton.

Osminásobný olympijský vítěz se podle všeho nakazil v závěru minulého týdne během oslavy svých 34. narozenin, na níž se podle zveřejněných videí nedodržovala žádná hygienická opatření. Párty se podle britských a jamajských médií zúčastnila řada sportovních osobností, mezi nimi například fotbaloví profesionálové Raheem Sterling z Manchesteru City a Leon Bailey z Leverkusenu.

A místní úřady začaly okolnosti akce vyšetřovat kvůli podezření z porušení pravidel proti šíření koronaviru, konkrétně kvůli nedodržení dvoutýdenní karantény nařízené po příjezdu do země. Právě oba fotbalisté by při dodržení povinné izolace neměli oslavu stihnout, protože v předchozím týdnu hráli v Evropě pohárové zápasy.

Bolt v pondělí ve videu na sociálních sítích ještě nepotvrdil, že má covid-19. Řekl ale, že čeká na výsledky testu a že o situaci informoval přátele a doporučil jim, aby se zachovali stejně. "Snažím se být zodpovědný, takže zůstávám doma. Nemám žádné příznaky. Budu v karanténě a uvidím, jaká budu muset dodržovat pravidla," uvedl Bolt.

Témata: Usain Bolt