Brutální domácí násilí a pletky s mafií? Meghan ukázala špičku ledovce své povrchnosti!

Meghan Markle 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. srpna 2020 13:21 | Aktualizováno: 20. srpna 2020 22:33

KOMENTÁŘ - Vévodkyně Meghan je známa tím, že bojuje za práva žen v OSN a potažmo po celém světě. To, že si koupila nový dům od muže, který svou manželku týral, mlátil, věznil a chtěl jí rozsekat, by mohlo být bráno za naprosto vrcholnou ukázku povrchnosti. Není ale ani zdaleka první.

Jednu věc mají Harry a Meghan společnou. Oba rádi mluví. Sice pak dělají pravý opak, ale prázdné řeči jim jdou. Ostatně pro příklad netřeba chodit daleko.

Princ a vévodkyně loni vyzvali veřejnost, aby ve snaze o záchranu naší planety omezila co nejvíce létání letadlem a tím i spalování fosilních paliv a uhlíkovou stopu. Paradoxem je, že zrovna oni dva jsou jedni z mála Britů, kteří tímto způsobem naší planetě škodí nejvíce.

Na oficiální cesty, ale i na ty soukromé, totiž létali vždy vlastním letadlem. A tak vyprodukují mnohem více škodlivých látek uvolňovaných do ovzduší, než obyčejní smrtelníci, kteří se tísní v malých prostorách letadla s desítkami dalších cestujících.

Oficiální výzva je Britům o to více k smíchu, podívají-li se na statistiky. Za předchozí rok Harry a Meghan obletěli Zemi šestkrát. Za poslední dva roky nalétali dokonce 240 tisíc kilometrů.

Tolik většina lidí nenalétá za celý život. Jeho bratr, britský princ William s manželkou Kate a jejich třemi dětmi, naopak létají i běžnou linkou nízkonákladové společnosti. 

Zkrátka a dobře, Harry létá soukromými letadly a poškozuje planetu více než kterýkoliv jiný běžný smrtelník, přesto spolu s Meghan neustále hovoří o omezování dopadu letectví na klima. Dokonalá ukázka povrchnosti, která ale není jediná.

Nově si totiž zakoupili nemovitost v Kalifornii, jejíž pořizovací cena měla činit 15 milionů dolarů, což je v přepočtu asi 330 milionů korun. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby nespláceli zhruba 70 milionů korun, které vytáhli z kapes daňových poplatníků na úpravu svého sídla ve Frogmore Cottage. Které nepoužívají.

Zřejmě nejvíc zarážející je ale informace, od koho si ono luxusní sídlo se 16 koupelnami zakoupili. Prodal jim ho totiž podnikatel Sergej Grišin, který je na útěku před zákonem. Očividně to pro ně není překážkou.

Ani to ale není pořád onou pomyslnou špičkou ledovce. Grišin je totiž znám nejen pro své tunelování, ale i pro vztah, který měl ke své manželce Anně Fedosejevové. Ta ho totiž zažalovala za to, že ji vyhrožoval pistolí, rozřezáním, mlátil jí, hovořila i o věznění, výhrůžkách celé rodině atd.

Jestli to je pravda nebo ne zatím soud nerozhodl, i přesto jde o vážné nařčení, kterého by si měla všímat především Meghan. Bojovnice za práva žen v OSN. Očividně ji ale příliš nezajímá, co vše stěny jejího nového domu viděly.

Témata: Meghan Markle Princ Harry