Princové Harry a William spolu měsíce nepromluvili ani slovo!

Princ Harry 9

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. srpna 2020 11:42

Bratři Harry a William spolu dva měsíce nemluvili. Podle Omida Scobieho, autora knihy Finding Freedom Harrym a Meghan, starší z obou princů nemohl překousnout, že se manželé rozhodli odejít z čelních pozic královské rodiny.

Zatímco dříve si Harry a William byli velmi blízcí a spojila je například tragická smrt jejich matky, princezny Diany, v dospělosti se jejich cesty začaly rozdělovat. To vyústilo až v situaci, kdy spolu několik měsíců vůbec nepromluvili. 

Veškeré kontakty přerušili po takzvaném Sandringhamském summitu, setkání členů užší královské rodiny, na kterém se řešila situace Harryho a Meghan, kteří oznámili, že této role odstupují.

Podle britského serveru Express Scobie uvedl v televizním rozhovoru pro True Royalty TV, že od této události spolu bratři dva měsíce nepromluvili. William měl totiž pocit, že Harryho kroky škodí královské rodině a poškozují její reputaci.

Williamovi dále vadilo, že odchod nejprve neprojednali interně. Lze se jen domnívat, že na překotném oznámení má svůj podíl i vévodkyně Meghan. Ta se totiž podle experta na královskou rodinu s Williamem a Kate nebavila nikdy.

Americká herečka totiž údajně nikdy nebyla přijata jako právoplatná a plnohodnotná členka královské rodiny. Zejména ze strany Kate očekávala podporu během těhotenství, které se ale nedočkala. I to mohlo umocnit její snahy opustit Británii.

Údajně však není pravda, že by mezi Meghan a manželkou prince Williama Kate existovaly nějaké spory. Jen se spolu jednoduše nebavily, protože nemají nic společného. Za vším také údajně stálo už dřívější ochlazení vztahů mezi Harrym a Williamem. 

Jak totiž vyšlo najevo, ani William Meghan příliš nemusel. Podle autorů knihy již na začátku Harryho vztahu s americkou herečkou vyjádřil obavy, zda jeho bratr není "zaslepený" touhou a zda se svatbou s Meghan Markleovou příliš nespěchá. 

Harryho ale údajně Williamova rada, aby "věnoval tolik času, kolik bude potřeba, aby tu dívku mohl blíže poznat", pobouřila. Naštvala ho prý zejména slova "tu dívku", která podle něj zněla "snobsky a povýšeně".

Témata: Princ Harry Princ William