Meghan s Harrym opět naštvali Brity! Tenhle přešlap jim lidé nezapomněli!

Meghan Markle 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. srpna 2020 19:01

Princ Harry a jeho žena Meghan si zakoupili nemovitost v Kalifornii, jejíž cena šokovala britské občany. Pořizovací cena měla činit 15 milionů dolarů, což je v přepočtu asi 330 milionů korun. Občanům ale leží jejich nákup v žaludku kvůli jejich původní nemovitosti.

Od dubna píšou princ Harry a jeho žena Meghan novou životní kapitolu mimo území Velké Británie. Po odchodu z řad britské královské rodiny se nejprve usadili v Kanadě, pak se však přesunuli do rodného města někdejší herečky, Los Angeles.

Podle nejnovějších informací ovšem v rámci Kalifornie opět změnili adresu. Na nové adrese mají spousta neméně slavných sousedů, jmenovitě např. moderátorku Oprah Winfreyovou. A tomu odpovídá i cena, která šplhá do milionů dolarů.

Britům ale jejich nákup vadí. Svou nelibost vyjadřují na sociálních sítích, a mají k tomu i svůj důvod. Harry se svou ženou totiž utratili nedávno zhruba 70 milionů korun z kapes daňových poplatníků na úpravu svého sídla ve Frogmore Cottage. Které nepoužívají.

Bylo totiž potřeba několik nemovitostí spojit do jedné, která sloužila chvíli jako domov pro královský pár a jejich čerstvě narozeného syna Archieho. Hlavní rekonstrukce trvala asi půl roku, některé práce na exteriéru ale pokračovaly déle.

A zbytečně. Meghan se totiž s Harrym ze sídla nakonec odstěhovali a našli si bydlení ve Spojených státech. A to Brity vytočilo do běla. Královský pár ale slíbil, že peníze vrátí!

Sídlo Frogmore House budou splácet částkou 500 000 měsíčně po dobu více než deseti let. Vyplývá to z dohody mezi Buckinghamským palácem a párem, kterou odhalily zdroje deníku Daily Mail.

Témata: Meghan Markle Princ Harry