Bubeník Horkýže Slíže OBVINĚN! Manažer kapely se pořádně naštval!

Skupina Horkýže Slíže 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. srpna 2020 12:40

Slovenským šoubyznysem další den hýbe zásah Národní kriminální agentury (NAKA) proti extremismu. Při něm byl zadržen i člen kapely Horkýže Slíže, který byl nakonec obviněn.

NAKA zadržela v úterý 9 lidí, mezi kterými byl i bubeník kapely Horkýže Slíže Marek Viršík. Elitní policisté měli vykonat prohlídky bytů a nahrávacího studia, přitom měly být nalezeny předměty s nacistickou a hitlerovskou tématikou.

"Od časného rána na více místech Slovenska zasahuje Národní kriminální agentura proti extremismu. V souvislosti s pácháním extremistické trestné činnosti jsme zadrželi devět osob," řekl včera Novému Času mluvčí policejního prezídia Michal Slivka.

"Vyšetřovatel obvinil Karla P., Rastislava R., Tomáše F., Josefa P., Radovana K., Radoslava V., Roberta T., Marka V. a Petra S. ze zločinu výroby extremistických materiálů a za pokračující zločin rozšiřování extremistického materiálu. Obvinění se měli podílet na výrobě hudebních alb s extremistickým tématikou," nyní mluvčí prezídia policejního sboru Denisa Bárdyová.

Jedním ze zadržených je právě bubeník skupiny Horkýže Slíže Marek Viršík, který je zároveň i manažerem. V jakém rozsahu je jeho jméno spojováno s extremismem a jaké důkazy na něj policisté mají není jasné. Na dotazy médií ale prý reagoval poměrně naštvaně.

"Zastupuji Horkýže Slíže skoro dvacet let a v životě mě z médií kvůli nim nikdo nekontaktoval. Nyní se děje věc, která je možná nespravedlivá, a vůbec se Slížů netýká. Takže se na mě nezlobte, ale já nebudu říkat vůbec nic," uvedl manažer Petr Fořt.

"U nás je situace normální, běžná. Pojdeme koncerty tak, jak máme. A nic zvláštního se neděje. Ptejte se lidí do toho zainteresovaných. Já o tom vůbec nic nevím a nejsem kompetentní osoba, abych vám o tom cokoli mluvil," dodal.

Témata: Skupina Horkýže Slíže